COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6874

Anticipate 2021: 57 cazuri de încălcări, înregistrate de poliție

11 iul. 14:17   Societate
1190 1

Poliția Republicii Moldova urmărește în continuare procesul de votare pe teritoriul țării. Astfel, pînă la ora 13:00, au avut loc mai multe abateri în procesul de distribuire a buletinelor de vot, cît și împiedicarea exercitării dreptului de vot.

„Pînă la ziua de astăzi, în procesul electroral au fost înregistrate 196 de încălcări, dintre care 57 au fost înregistrate astăzi. Din acestea: 8 cazuri de afisaj electoral, 4 cazuri de agitație electorală, 10 cazuri de transportare organizată a cetățenilor care s-au semnalat în Bender, Comrat, Rezina, Drochia, Dubăsari, Fălești, Hîncești, Rezina. S-a mai conchis, încă o dată că, transportarea alegătorilor nu este o încălcare, doar în cazul în care alegătorii n u au fost influențați”.

De asemenea, responsabilii menționează că 6 cazuri vizează incidente cu buletinele de vot, cel mai des fiind întîlnită fotografierea acestora, incidentele fiind admise de cîțiva observatori, ei făcînd publice pe rețelele de socializare pozele cu buletinele de vot.

Au fost identificate 3 sesizări de împiedicare a procesului electoral: o persoană în etate nu a fost înscrisă în listă, o persoană nu a avut acces în secția de votare pentru că nu avea mască. Ultimului i-a fost oferită ulterior o mască iar el a refuzat. La moment toate situațiile sînt documentate.

În 21 de cazuri este vorba despre alte încălcări: huliganism, apariția în stare de ebrietate. Totodată, în unele de secții de votare nu este verificată termometria, iar cetățenii nu sînt asigurați cu măști de protecție.


În context, poliția îndeamnă cetățenii să semnaleze cazurile de corupere a alegătorilor și să coopereze cu Poliția.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽