TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

ANTA a tras pe dreapta și a amendat mai mulți șoferi (FOTO)

12 șoferi s-au ales cu amenzi de pînă la 5.000 de lei pentru că au condus autovehicule cu greutăți ce depășesc limitele admise.

Sancțiunile au fost aplicate în perioada 9-13 decembrie, după ce angajații ANTA au monitorizat activitatea transportatorilor pe drumurile publice, transmite NOI.md cu referire la știri.md.

Pe lîngă amenzi, acestora le-a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

În acest sens, Agenția atenționează operatorii de transport rutier că „efectuarea transportului rutier de mărfuri cu vehicule rutiere, înmatriculate în Republica Moldova sau în alte state, pe drumurile publice cu depășirea masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe și/sau dimensiunilor maxime admise este permisă numai în baza autorizației speciale, eliberată de Agenție, în condițiile stabilite de Regulamentul cu privire la efectuarea pe drumurile publice a transporturilor rutiere cu greutăţi şi/sau gabarite ce depășesc limitele stabilite și doar pentru transportul bunurilor indivizibile sau în situația cînd vehiculul depășește prin construcție masele și/sau dimensiunile maxime admise”.

De la începutul anului 2019 și pînă în prezent, pentru încălcarea prevederilor Regulamentului cu privire la efectuarea pe drumurile publice a transporturilor rutiere cu greutăți sau gabarite ce depășesc limitele admise, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 115 procese-verbale cu privire la contravenție, fiind aplicate amenzi de 486.000 de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load