COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

ANSP: Moldovenii au deja accesul la certificatul digital de vaccinare

21 iul. 16:35   Societate
3469 0

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a anunţat despre faptul că moldovenii au deja acces la o platformă unde îşi pot descărca certificatele de vaccinare. Prin intermediul acesteia, oamenii pot descărca certificatul de confirmare al vaccinării COVID-19.

Cu cîteva săptămîni în urmă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţau că moldovenii vaccinaţi vor putea verifica şi descărca certificatul de imunizare în varianta digitală. Pînă acum persoanele imunizate primeau certificatul doar pe suport de hîrtie, însă acest lucru este posibil acum şi în varianta digitală, accesînd site-ul vaccinare.gov.md.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Denis Cernelea, a menţionat atunci că certificatul digital are toate variabilele: tipul de vaccin, seria, QR codul, pentru a verifica veridicitatea acestuia.

Listă statelor deschise pentru moldoveni o găsiți aici.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽