COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ANSP despre riscul de răspîndire a infecției COVID-19 la “Orheiland”

ANSP despre riscul de răspîndire a infecției COVID-19 la “Orheiland”

Agenția Națională pentru Sănătate Publică atenționează privind riscul de răspîndire a infecției COVID-19 în parcul de distracții “Orheiland”, în condițiile în care pe teritoriul acestuia poate fi înregistrat un flux mare de populație, mai ales copii și nu poate fi asigurată respectarea distanței sociale.

Totodată, menționăm că printre vizitatorii parcului de distracții în special sînt copiii care sînt însoțiți de către persoane în vîrstă, pentru care de asemenea poate fi un risc sporit de infectare, sau alte persoane mature care pot fi asimptomatice. Atenționăm că, din cauza fluxului mare de persoane ar exista impedimente în stabilirea sursei de infecție sau a contacților în situația unui eventual focar.

Cu atât mai mult, că în raionul Orhei se atestă o creștere a morbidității determinate de COVID-19, inclusiv printre copii. Astfel, în scopul prevenirii agravării situației epidemiologice prin infecția COVID-19 și respectării Hotărîrilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, pe perioada stării de urgență în sănătate publică sînt interzise activitățile zonelor de agrement.


Mai mult, nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie un pericol pentru sănătatea populației și servește drept temei pentru atragerea la răspundere a persoanelor vinovate. Cu atît mai mult, menționăm că în Republica Moldova nu e autorizat un astfel de gen de activitate în niciun teritoriu administrativ.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load