COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ansamblul Joc, la 75 de ani. Dodon: "Ați devenit cartea de vizită a țării noastre"

În contextul celebrării jubileului de 75 de ani de activitate a Ansamblului Național ”Joc” și cu prilejul marcării a 90 de ani din ziua nasterii regretatului maestru Vladimir Curbet, șeful statului a participat la dezvelirea plăcii comemorative ”Vladimir Curbet”

Totodată, a fost inagurată după renovare sala mică de repetiții a ansamblului.

Igor Dodon a vorbit despre importanța Ansamblului ”Joc” în promovarea culturii moldovenești și a imaginii Republicii Moldova peste hotare.

"Timp de 75 de ani de activitate, de pe toate scenele lumii "Joc”-ul a prezentat publicului arta coregrafică, tradițiile și obiceiurile moldovenești, a fost expresia vieții și caracterului poporului nostru, devenind cartea de vizită a țării. Cu certitudine, înscrierea paginii de aur în istoria ansamblului îi revine conducătorului artistic și prim-maestrului de balet Vladimir Curbet, cel care, timp de șase decenii la rând, a condus colectivul, aducând profesionalismul artiștilor la perfecțiune și contribuind enorm la afirmarea "JOC"-ului pe arena mondială. Am reiterat faptul că am fost și voi continua să fiu alături de acest faimos colectiv, acordând tot sprijinul necesar în soluționarea problemelor cu care se confruntă", a declarat demnitarul.

Totodată, șeful statului a înmânat distincții de stat unui grup de artiști din cadrul colectivului, pentru merite deosebite în dezvoltarea artei coregrafice, contribuţie la afirmarea valorilor naţionale şi succese remarcabile în activitatea de creaţie.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load