ANSA promite să fie mai strictă cu agenții economici care importă produse de origine non-animală

8 feb. 17:00   Societate
1222 0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor promite controale mai stricte la frontieră în raport cu agenții economici care importă produse de origine non-animală, transmite realitatea.

Se întîmplă după ce în țară, de nenumărate ori, s-a depistat mai multe încălcări grave la capitolul import, depozitare și comercializare a produselor neconforme.

Potrivit ANSA, vor fi aplicate bunele practici ale Uniunii Europene, iar cetățenii să poată beneficia de produse sigure și inofensive pentru consumul uman.

„Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor aduce la cunoștință agenților economici importatori de produse de origine non-animală că, la data de 08.02.2023, a fost emis Ordinul directorului general al Agenției nr. 51 cu privire la aprobarea Regulamentului privind intensificarea temporară a controalelor oficiale și măsurile de urgență care reglementează intrarea, în Republica Moldova, a anumitor bunuri din anumite țări. Regulamentul include lista de produse alimentare și de hrană pentru animale de origine non-animală provenite din anumite țări, care fac obiectul unei intensificări temporare a controalelor oficiale la intrarea lor în Republica Moldova”, se arată în comunicatul ANSA.

Agenții economici sînt rugați să apeleze la 022 294 715 pentru mai multe informații privind noul regulament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий