COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

ANSA nu are încredere în aparatele de verificare a nitraților

Investigaţiile pentru determinarea conţinutului de nitraţi se efectuează doar în laboratoare acreditate, iar dispozitive digitale din comerț nu pot fi verificate metrologic.

Declarația a fost făcută de șefii de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, care precizează că rezultatele obţinute cu privire la conţinutul de nitraţi nu sînt considerate veridice, iar limitele maxime folosite de aceste dispozitive nu coincid cu legislaţia naţională, transmite agora.md.

Specialiștii de la ANSA sînt de părere că prelevările de probă trebuie să fie efectuate de persoane instruite şi conform metodologiei aprobate.

Agenţia recomandă procurarea produselor vegetale doar din locuri autorizate/înregistrate, iar consumatorii, în cazul în care au dubii cu privire la inofensivitatea şi calitatea produselor, pot solicita prezentarea de la comerciant a certificatului de inofensivitate sau a buletului de încercări eliberat de către un laborator acreditat.

Anual, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor monitorizează conţinutul reziduurilor de pesticide şi nitraţi în produse alimentare de origine vegetală.


În cadrul Programului de monitorizare pentru anul 2019, urmează să fie prelevate 400 de probe pentru investigarea conţinutului de reziduuri de pesticide şi 272 de probe pentru investigarea conţinutului de nitraţi. Pînă în prezent au fost prelevate 100 de probe pentru determinarea conţinutului de nitraţi şi 150 probe pentru determinarea conţinutului de reziduuri de pesticide.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load