TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

ANSA, despre ciocolata din Moldova fimată cum arde fără să se topească (VIDEO)

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a venit cu mai multe precizări referitoare la ciocolata din Moldova care arde ca o torță, fără să se topească, transmite Noi.md.

„Ciocolata este un produs de cofetărie obținut din produse de cacao (masă de cacao triturată, cacao ulei, cacao pudră), zaharuri cu sau fără alte ingrediente precum laptele sau derivaţii de lapte, diferite feluri de nuci etc. Grăsimile vegetale, altele decît untul de cacao pot fi utilizate la fabricarea diferitor varietăți de ciocolată”, precizează ANSA.

Alte explicații oferite de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor:

,,Arderea produselor alimentare este un proces chimic firesc, iar intensitatea focului depinde de compoziția produsului.

  1. Ciocolata are un conținut de grăsime de aproximativ 33-36 %. În mod normal, temperatura de topire a grăsimilor din ciocolată este în medie 31-35 oC. Încălzirea ciocolatei peste punctul de topire a grăsimilor are ca rezultat o flacără în care ard particule de grăsime, dar și produse naturale de cacao (masă de cacao triturată, cacao pudră). La temperatura flăcării, uleiurile din compoziția ciocolatei nu reușesc să se topească, dar încep imediat să ardă.
  2. În mod normal, zahărul nu arde, dar se topește și se carbonizează. Pentru a crea o flacără, el are nevoie de un catalizator - în ciocolată acest rol îl au untul de cacao și particulele solide de pudră de cacao. În același timp, zahărul accelerează procesul de ardere. În procesul de ardere se formează diferiți compuși, adesea avînd un miros neplăcut, diferit de aroma ingredientelor care intră în compoziția sa.

Cerinţele minime de calitate care trebuie respectate la fabricarea şi/sau comercializarea produselor de cofetărie destinate consumului uman sînt specificate în reglementarea tehnică „Produse de cofetărie” aprobată prin hotărîrea Guvernului nr. 204 din 11.03.2009, iar conformitatea lor poate fi stabilită doar prin încercări de laborator, prin metode fizico-chimice la un laborator acreditat în domeniu”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load