COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ANSA a început lupta cu ambrozia

ANSA a început lupta cu ambrozia

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vine în ajutor cetățenilor, pentru combaterea în comun a buruienii Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) și lansează inițiativa „Stop Ambrozia!”.

În acest scop s-a lansat linia specializată pe Viber la numărul de telefon 067160008.

Această inițiativă vine cu scopul minimizării impactului negativ al plantei, cauza fiind polenul acesteia, care provoacă alergii ale căilor respiratorii și ale ochilor, de asemenea este unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic.


Cetățenii sînt rugați să înștiințeze despre loturile și locația buruienii Ambrozia pe teritoriul Republicii Moldova, iar ANSA va întreprinde toate măsurile necesare pentru înlăturarea plantei.

Ambrozia este o plantă care creşte pe marginea drumului, terenurile lăsate pîrloagă, prin parcuri, în grădini, în culturile de cereale, de florea-soarelui etc. şi este extrem de periculoasă pentru oameni. În perioada august-septembrie polenul acestei plante, purtat de vînt, provoacă polinoze, este unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic.

O singură plantă matură poate elibera pînă la 8 miliarde de grăunțe de polen (20 microni în diametru) și pînă la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative timp de 40 de ani.

Menționăm că, potrivit legii, persoanele fizice şi juridice, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, sînt obligate să efectuieze cercetarea sistematică a semănăturilor şi a plantaţiilor, realizarea de măsuri fitosanitare în scopul prevenirii apariţiei şi diseminării organismelor dăunătoare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load