Criza energetică stiri: 798
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

ANI va cere confiscarea averii nejustificate a procurorului Oleg Baciu

3 mai. 10:38   Societate
1405

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pe numele lui Oleg Baciu, adjunct al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Conform ANI, procurorul Baciu a fost identificat cu o diferență substanțială de 412.749 lei între averea dobîndită, veniturile obținute și cheltuielile suportate împreună cu soția sa, Corina Baciu, transmite Noi.md cu referire la Zdg.md.

Astfel, inspectorii ANI susțin că vor cere în instanța de judecată confiscarea averii nejustificate în folosul statului.

„Se constată existența diferenței substanțiale nejustificate, între averea dobîndită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către Oleg Baciu, adjunct al procurorului-șef al PCCOCS și soția acestuia în mărime de 412.749 lei, pentru anii 2017-2018.

Se transmite cauza în instanța de judecată în vederea încasării în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a constatării acesteia.


Se sesizează în termen de cel mult 5 zile din momentul în care actul de constatare rămîne definitiv conducerea organizației publice sau a autorității responsabile de numirea în funcție a subiectului declarării în vederea încetării mandatului, a raporturilor de muncă sau de serviciu ale acestuia. Se decade Oleg Baciu din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția altor funcții electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării sau destituirii din funcție sau în data la care averea lui Oleg Baciu va fi constatată în totalitate sau în parte ca fiind nejustificată printr-o hotărîre judecătorească definitivă”, se menționează în actul emis de ANI.

Procurorul Oleg Baciu riscă interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani, dacă actul de constatare va rămîne definitiv în instanța de judecată.

Oleg Baciu activează în sistemul procuraturii din 2011. În perioada 2011-2016 a deținut funcția de procuror în Procuratura municipiului Chișinău.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав