COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

ANI, despre acuzațiile de îmbogățire ilicită la adresa lui Ruslan Popov

11 oct. 2021,, 12:23   Societate
1898 0

Autoritatea Națională de Integritatea neagă că informațiile apărute în presă precum că instituția nu ar fi găsit discrepanța în declarația de averea a adjunctului procurorului general Ruslan Popov, suspendat din funcție.

Instituția precizează inspectorul de integritate care s-a ocupat de acest caz a intreprins toate acțiunile legale și a stsabilit existența unei diferențe substanțiale între averea dobîndită și veniturile realizate de Popov. Dosarul pe avere pe numele lui Popov conține un probatoriu de peste 800 de file, se arată într-un comunicat al ANI.

În cadrul procedurii de control, inspectorul a primit și explicații din partea persoanelor care nu pot fi supuse controlului, dar au figurat în anchetele jurnalistice.

Referitor la casa în care se presupune ca ar locui subiectul, ANI afirmă că imobilul a fost dat în exploatare în anul 2006, cînd încă nu exista un cadru legal sau o instituție de integritate. Totodată, fapta ce vizează îmbogătire ilicită, care ține de competenta Procuraturii, a fost inclusă în Codul Penal abia în anul 2014.

De menționat că inspectorul de integritate nu poate extinde controlul pe avere și în privința persoanelor care nu se află la întreținerea acestuia, ne referim în cazul dat la părinții subiectului. Totuși, în baza bănuielor rezonabile ce s-au dedus din informațiile jurnalistice, inspectorul de integritate a remis un denunț către Serviciul Fiscal de Stat în vederea demarării unui control fiscal asupra activității gospodării țărănești administrată de către tatăl subiectului, precum și pe numele celor doi părinți ai subiectului, se menționează în declarație.


Totodată, instituția spune că a colaborat cu procurorii care au venit la sediul ANI pentru a ridica materialele pe acest dosar de control.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X