Angajatul Fiscului implicat în scandalul de corupţie a fost suspendat din funcţie

Angajatul Fiscului implicat în scandalul de corupţie a fost suspendat din funcţie

Angajatul Serviciului Fiscal de Stat bănuit de implicare într-un caz de corupţie va fi suspendat din funcţie, informează Noi.md.


Despre aceasta anunţă Fiscul prin intermediul unui comunicat remis presei, anunţînd că va acorda tot sprijinul procurorilor pentru elucidarea acestui caz.


„Serviciul Fiscal de Stat îşi exprimă regretul pentru situaţia în care un angajat al Serviciului este bănuit de implicare într-un caz de corupţie şi va acorda tot sprijinul procurorilor pentru investigarea obiectivă, operativă şi sub toate aspectele a cazului. De asemenea, SFS urmează să analizeze procedurile legale cu privire la suspendarea din funcţie a angajatului pe durata acţiunilor de urmărire penală”, se arată în nota informativă a SFS.


Conform materialelor cauzei penale, în perioada februarie-martie 2017, unii angajați ai Serviciului Fiscal de Stat au pretins și acceptat de la doi agenți economici mijloace bănești în sumă de 180.000 de lei, pentru a accepta cererea acestora de restituire a TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016.


În februarie-mai 2018, aceeași funcționari de la Fisc au primit alți 70.000 de lei de la un alt agent economic pentru a nu documenta încălcări din activitatea companiilor administrate de către acesta.


În cauza penală pornită pentru corupere pasivă și activă figurează șase bănuiți, doi funcționari de la Fisc și patru oameni de afaceri. Unul dintre funcționarii de la Fisc a reușit să fugă, fiind dat în căutare, iar autorul infracțiunilor a fost reținut pe un termen de 72 de ore. Bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load