COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Angajații Teatrului Cehov: Încetați cu batjocura și întoarceți-l pe Haret! (DOC)

Angajații Teatrului Cehov: Încetați cu batjocura și întoarceți-l pe Haret! (DOC)

Directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.Cehov” Constantin Haret a fost suspendat din funcție pînă la 14 august. Potrivit hotărîrii ministrului Educației, Culturii și Cercetărilor, atribuțiile lui i-au revenit dnei T. Cataranciuc, o angajată al Secției Personal a Teatrului.

Acest lucru a stîrnit indignarea a majorității absolute a colectivului Teatrului Cehov –96 de angajați din cei 115 care anterior l-au susținut pe directorul său, ținîndu-i apărare și menționînd că nu vor să-l piardă pe liderul său, Artist al Poporului al Republicii Moldova Constantin Haret, iar toate declarațiile și pretențiile față de conducătorul Teatrului Cehov sînt absurde și irelevante, aduc confuzie colectivului, precum și destabilizează atmosfera creativă și cea de lucru.

Majoritatea angajaților Teatrului s-au pronunțat anterior în sprijinul lui Constantin Haret, îndemnînd autoritățile să prelungească contractul lui de muncă în funcția de director general cu 5 ani și menționînd că doar Constantin Haret este capabil să mențină poziția de lider a Teatrului în țară și să evite desființarea acestuia.


În noua sa scrisoare publică în adresa autorităților și mass-media angajații Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.Cehov” au solicitat încetarea batjocurii și întoarcerea directorului Constantin Haret.

Aceștia și-au exprimat dezamăgirea cu privire la modul în care a fost posibilă numirea în funcția de director al Teatrului rus a unei persoane care califică toți cetățeni rusofoni drept ocupanți, cum a fost posibilă desemnarea în funcția de director al Teatrului a unei angajate a Secției Personal care a urmărit fiecare pas al directorului și al colectivului pe tot parcursul anului în căutarea unor dovezi compromițătoare, care i-a spionat pe toți angajații Teatrului fără a ascunde acest lucru și care a transmis informațiile instituțiilor de stat pentru a-l înlătura pe directorul Constantin Haret.

Marea majoritate a angajaților Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.Cehov” a remarcat că ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, susține în mod deschis 6 persoane care sînt folosite pentru a-l elimina pe directorul Constantin Haret și Constantin Haret este suspendat chipurile pe 2 săptămîni, pe durata controlului, iar în locul lui este pus un spion.

„Pentru ce? Pentru ca această doamnă să semneze contracte de muncă pe un termen nelimitat cu angajații, cu care colectivul refuză să lucreze? Refuzăm să ieșim pe aceeași scenă cu oamenii care ne calomniază, ne insultă și aruncă peste noi cu noroi pe rețelele de socializare, pe scenă și în mass-media!”, au declarat angajații Teatrului, exprimîndu-și nedumerirea cu privire la persecuția politică a teatrului rus din Moldova și evenimentele actuale care ar putea duce la închiderea Teatrului Cehov în noul sezon.

„Solicităm să încetați să batjocoriți colectivul și să ne întoarceți directorul! Nu mai terorizați teatrul nostru! Opriți discriminarea în raport cu majoritatea colectivului!”, se specifică în scrisoarea angajaților Teatrului Cehov.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load