COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Angajații Teatrului Cehov anunță un protest

Angajații Teatrului Cehov anunță un protest

La 26 august majoritatea angajaților Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov” vor ieși la un miting de protest împotriva acțiunilor Ministerului de resort și a suspendării lui Costantin Haret din funcția de director al Teatrului. Ei intenționează să facă grevă pînă cînd autoritățile vor auzi glasul poporului, relatează Noi.md.

Acțiunea va avea loc la 26 august, de la ora 10.00 pînă la 12.00. Mitingul va fi în fața sediului Guvernului pe Piața Marii Adunări Naționale și în fața sediului Ambasadei Rusiei în Moldova.

Angajații Teatrului Cehov care intenționează să participe la protest cer tuturor amatorilor de teatru să-i susțină.


De menționat că anterior directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.Cehov” Constantin Haret a fost suspendat din funcție pînă la 14 august. Ulterior, suspendarea a fost prelungită pînă la 22 septembrie. Potrivit hotărîrii ministrului Educației, Culturii și Cercetărilor, atribuțiile lui i-au revenit dnei T.Cataranciuc, o angajată a Secției Personal a Teatrului.

Acest lucru a stîrnit indignarea majorității absolute a colectivului Teatrului Cehov – 96 din cei 115 angajați care anterior l-au susținut pe directorul său, ținîndu-i apărare și menționînd că nu vor să-l piardă pe liderul său, Artist al Poporului al Republicii Moldova Constantin Haret, iar toate declarațiile și pretențiile față de conducătorul Teatrului Cehov sînt absurde și irelevante, aduc confuzie colectivului, precum și destabilizează atmosfera creativă și cea de lucru.

Aceștia și-au exprimat nedumerirea cu privire la modul în care a fost posibilă numirea în funcția de director al Teatrului rus a unei persoane care califică toți cetățeni rusofoni drept ocupanți, desemnarea în funcția de director al Teatrului a unei angajate a Secției Personal care a urmărit fiecare pas al directorului și al colectivului pe tot parcursul anului în căutarea unor dovezi compromițătoare, care i-a spionat pe toți angajații Teatrului fără a ascunde acest lucru și care a transmis informațiile instituțiilor de stat pentru a-l înlătura pe directorul Constantin Haret.

Marea majoritate a angajaților Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.Cehov” a menționat anterior că Constantin Haret este suspendat chipurile pe 2 pe durata controlului, iar în locul lui este pus un spion.

În același timp, cele mai grave temeri ale angajaților Teatrului Cehov s-au adeverit, deoarece în calitate de director interimar al Teatrului Cehov T. Kataranchuk a semnat contracte de muncă pe un termen nelimitat cu toți petiționarii. Intrînd în funcție, ea a concediat deja un nou angajat al Teatrului și a spus că va sparge ușile de la recepție și biroul directorului adjunct care este în concediu.

Angajații Teatrului Cehov sînt indignați de faptul că T.Cataranciuc a semnat contracte cu cei care, începînd cu septembrie 2019, de la începutul sezonului jubiliar, în mod trădător, în spatele colectivului a scris plîngeri la toate instanțele posibile și imposibile în vederea destituirii din funcție a lui Constantin Haret, cu cei care au început războiul, dezbinînd pentru totdeauna colectivul, cu cei care au destabilizat atmosfera creativă și cea de lucru în Teatru, cu cei cu care marea majoritate a actorilor nu va mai ieși pe aceeași scenă, cu cei care continue să terorizeze, insulte, distrugă Teatrul și colectivul acestuia, cu cei care sînt susținuți activ de Ministrul Culturii.

Anterior majoritatea angajaților Teatrului s-au pronunțat în sprijinul lui Constantin Haret, îndemnînd autoritățile să prelungească contractul lui de muncă în funcția de director general cu 5 ani și menționînd că doar Constantin Haret este capabil să mențină poziția de lider a Teatrului în țară și să evite desființarea acestuia. În noua sa scrisoare publică în adresa autorităților și mass-media angajații Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.Cehov” au solicitat încetarea batjocurii și restabilirea lui Constantin Haret în funcția de director.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load