COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Angajații MAI reținuți astăzi sînt bănuiți de fabricarea dosarului lui Petic

5 oct. 15:29   Societate
1484 1

Cei șase foști și actuali angajați ai Ministerului de Interne, reținuți astăzi de procurori și ofițerii SIS și SPIA, sînt bănuiți de fabricarea dosarului în care fost polițist de frontieră, Gheorghe Petic a fost acuzat de viol, întors la reexaminare la Judecătoria Orhei. Printre ei este și Vadim Mînzărari, șef – adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI pînă în vara acestui an. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de surse din SIS și procuratură.

Gheorghe Petic a comentat pe pagina sa de Facebook acțiunile de azi ale procurorilor, SIS și SPIA, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

„Eh, cei din fosta Direcție 5 a Ministerului de Interne, mare greșeală ați făcut cu „violul” lui Petic . Să curgă atunci, hai, domnilor procurori, curaj! Jizdan e următorul. sînt gata să mă întorc cu ei după zid, împreună cu ei toți, cam 100 la număr. Viitoarea mea carte va fi în două volume după aresturile de azi. sînt fericit, munca de doi ani dă roade, doi ani a trebuit să tac, dar e timpul. Și țineți minte, Jizdan și Cavcaliuc, împreună cu toți cei 100 de criminali din fosta Direcție 5, care s-au ocupat cu falsuri, interceptări, filmări de după colț, eu încă nimănui nu i-am rămas dator în viața asta. Urmează lucruri ca în filme. Fiți pe fir”, a scris Petic într-o postare.

Direcția Operațiuni Speciale a MAI a fost desființată în iulie 2019, prin ordinul ministrului de Interne de atunci, Andrei Năstase, pentru că ar fi fost înființată cu încălcări, fiind un instrument de interceptare și filare a celor care se opuneau fostei guvernări PDM.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X