X 
Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Angajaţii IMC, bucuroşi că vor avea salarii mai mari

15 noi. 2018,, 08:40   Societate
2395 1

Vestea că din 1 decembrie vor creşte salariile a peste 41 de mii de medici şi a personalului medical plătit din bugetul CNAM i-a bucurat nespus pe angajaţii Institutului Mamei şi Copilului.

Ecaterina Bogza este asistentă medicală în secţia Terapie pentru nou-născuţi. De trei decenii, femeia îngrijeşte de copiii care vin pe lume înainte de termen. Îşi iubeşte meseria şi face tot ce-i stă în putinţă pentru a salva pacienţii firavi, în pofida faptului că nu este plătită cum se cuvine. În curînd, leafa ei va creşte cu 10%.

Spitalele duc lipsă de cadre medicale din cauza lefurilor mici. La Institutul Mamei şi Copilului sînt secţii unde numărul angajaţilor este în jumătate din cel necesar.

Reforma salarizării anunţată de PDM prevede că leafa doctorilor va creşte, din 1 decembrie, cu 20%, iar a personalului medical cu 10 procente. Potrivit CNAM, de majorări vor beneficia 11 mii de medici. Ei vor ridica lefuri, în medie, de peste 9.000 de lei. Salariul asistentelor medicale, dar şi al altor angajaţi care se încadrează în personalul medical va varia între 3 152 de lei şi 5 613 lei.

Pe lîngă angajaţii din sistemul medical plătiţi din bugetul CNAM, vor beneficia de majorări şi cei remuneraţi din bugetul de stat. Numărul acestora se ridică la 1500. Proiectul de lege privind noul sistem de salarizare în sectorul bugetar va fi examinat astăzi în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?