Angajații care vor putea primi indemnizații lunare pentru chirie

Angajații care vor putea primi indemnizații lunare pentru chirie

Angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat /SPPS/ vor avea parte, în perioada îndeplinirii activității, de dreptul la compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe.


Decretul de promulgare, dar şi legea pentru modificarea articolului 491 din legea cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat au fost publicate în Monitorul Oficial.


Potrivit noilor reglementări, indemnizația pentru închirierea locuinței va fi oferită ofițerului de protecție în cazul în care nu i se poate acorda o locuință de serviciu. Mărimea și felul de acordare a indemnizației urmează să fie stabilit de guvern. Compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ va avea loc începînd cu 1 ianuarie 2019.


Guvernul, în termen de trei luni de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, va aduce actele sale normative în concordanţă cu aceasta.


Potrivit estimărilor făcute de autorităţi, pentru implementarea acestei garanții va fi necesară alocarea sumei de circa 2 mln 880 mii de lei anual.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load