COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Angajații altui spital din Chișinău infectați cu noul coronavirus

Angajații altui spital din Chișinău infectați cu noul coronavirus

Și printre angajații Spitalului de Psihiatrie din suburbia Codru municipiul Chișinău sînt persoane testate pozitiv la noul coronavirus, susține ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Asta deși, potrivit ei, în rîndul pacienților nu există cazuri confirmate de îmbolnăvire.

„Este vorba despre transmitere locală sau comunitară”, a spus ministra Dumbrăveanu, aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la N4. Șefa Ministerului Sănătății nu a precizat despre cîți angajați este vorba, dar a spus că printre persoanele confirmate cu COVID-19 din această instituție ar fi atît angajați medicali, cît și din personalul auxiliar.

Contactat telefonic de tv8.md, directorul Spitalului de Psihiatrie, Victor Furtună, ne-a spus că nu poate să ne ofere informații despre numărul angajaților confirmați cu noul coronavirus și nici ce măsuri s-au luat în spital, după ce angajații s-au îmbolnăvit: „Nu vă pot spune nimic, cu părere de rău…”, ne-a zis directorul.


Potrivit informațiilor de ieri, de la amiază, în 69 dintre cazurile confirmate de coronavirus în Republica Moldova pacienții sînt angajați medicali. Potrivit autorităților, în doar nouă dintre aceste cazuri este vorba despre infectare la locul de muncă, restul cazurilor fiind de transmitere locală/comunitară.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load