COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Angajamentele asumate de Alexandru Stoianoglo în calitate de procuror general

Angajamentele asumate de Alexandru Stoianoglo în calitate de procuror general

În cadrul interviului pentru funcția de procuror general, organizat acum mai puțin de o săptămînă de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Alexandru Stoianoglo, cel care a devenit într-un final șef al Procuraturii Generale, a venit cu o serie de propuneri privind îmbunătățirea lucrurilor în organele procuraturii, spunînd că le va realiza, dacă va obține această funcție.

Stoianoglo le-a spus membrilor CSP că va face ordine în activitatea procurorilor din întreaga țară, iar ca rezultat, aceștia nu vor mai solicita abuziv aplicarea măsurilor de arestare preventivă și nu vor recurge atît de frecvent la metoda interceptărilor în cauzele penale pe care le examinează; mai mult șeful Procuraturii promitea la interviu că va stopa fenomenul interceptărilor ilegale.

Candidatul le mai promitea membrilor CSP la interviu că, în cazul în care ajunge procuror general, cauzele penale în instanțele de judecată se vor examina cu ușile deschise, iar procurorii nu vor mai fi instrumente de presiune asupra agenților economici.


Stoianoglo spunea că mai vrea să schimbe accentele în dosarul privind „furtul miliardului” și să-i înlocuiască pe procurorii și ofițerii de urmărire penală care instrumentează acum acest caz întrucît, potrivit lui, aceștia „nu mai au dreptul moral” să se ocupe de acest proces.

Printre altele, Stoianoglo a declarat că va susține promovarea femeilor din Procuratură în funcții de conducere.

Alexandru Stoianoglo a devenit procuror general pe data de 29 noiembrie 2019, pe un termen de șapte ani. Acesta este al 15-a procuror general al Republicii Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load