X 
Preşedintele stiri: 3607

Andrei Spînu, în vizorul CNA. Conturile bancare deținute în străinătate i-ar fi jucat festa

29 mar. 14:02   Societate
5417 0

Centrul Național Anticorupție (CNA) examinează demersul Procuraturii Generale cu referire la informația privind pretinse conturi bancare deținute în străinătate de către fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Informația a fost confirmată de TV8.md de către purtătoarea de cuvînt a instituției, Angela Starinschi.

„Pentru verificarea informațiilor menționate, CNA a interpelat Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor care, la rîndul său urmează să ofere un răspuns la demersul CNA”, a precizat Angela Starinschi.

Cu o reacție pe canalul său de telegram a venit și Andrei Spînu.

”Prieteni, fugarii și hoții din țară, în cârdășie cu organele de drept ale țării continuă să mă atace public. Repet, o fac în cârdășie cu organele de drept. Pentru mine e clar de ce o fac. Încă din primele zile de guvernare (din vara 2021) am vorbit că persoanele care au lucrat împreună cu regimul plahotniuc nu trebuie să participe la reformarea justiției, sau la orice alt tip de reformă în țara asta. Am făcut-o și public, dar am făcut-o în mod special în echipa de guvernare”, spune fostul ministru.


Totodată, acesta spune că din 2021, exponenții fugarilor din instituțiile publice l-au șantajat, l-au interogat la minister, l-au atacat la toate instituțiile de drept ale statului, i-au trimis mascați acasă și au deschis dosare referitor la activitatea sa.

”Oamenii care l-au slujit pe plahotniuc la Procuratura Anticorupție, la CNA, la Procuratura Generală, la SIS, oameni care au participat la expulzarea profesorilor turci din țara noastră, oameni care în cariera lor au lucrat doar pe dosare politice trebuiau scoși din funcții din primele zile de guvernare. Sper ca acest lucru să se întâmple de acum în colo. Așa nu se mai poate.

Societatea și-a câștigat libertatea de oligarhi și hoți foarte greu. Exponenții lor încă sunt în instituții și ei trebuie scoși cât mai repede de acolo. Eu nu am ce ascunde, mi-am făcut și îmi voi face munca onest. Să fie clar, voi cere mereu transparență și orice suspiciune să fie investigată cap coadă.

PS: Știu că așteptați nume și prenume, le voi da la timpul potrivit. Până atunci sper ca cei vizați să se autosesizeze și să plece”, a mai scris Spînu.

35
4
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий