COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 537
Coronavirus stiri: 7867

Andrei Spînu despre, majorarea tarifului pentru transportul public

26 noi. 2021,, 21:27   Societate
663 0

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu, anunță că instituția pe care o conduce nu va accepta majorarea tarifului pentru o călătorie cu transportul public, cel puțin acest lucru nu va avea loc în următoarele două săptămîni, transmite Noi.md cu referire la unica.md.

În continuare, în urma protestului transportatorilor, demnitarul susține că majorarea tarifului nu este justificată.

„Noi credem că dublarea sau triplarea tarifului nu este justificată. Noi avem o metodologie care se aplică. Transportatorii au două săptămîni să ne prezinte informațiile. Calculul se face în baza informațiilor. Vom analiza informația și la începutul lunii noiembrie va fi mai clar. Calculele noastre arată că o creștere de tarif nu este justificată în contextul în care tariful a fost crescut în 2019”, a declarat Andrei Spînu.

Referitor la motivele invocate de transportatori cu privire la prețul carburanților, Andrei Spînu precizează că acest lucru nu influențează semnificativ tariful pentru o călătorie cu transportul public.

De asemenea, Andrei Spînu a revenit la declarațiile anterioare în care precizează că transportatorii pot aplica un preț mai mare, însă acest lucru nu este posibil deoarece mijlocele de transport pe care le au în dotare sînt foarte vechi.


„În prezent, toți transportatorii activează la un tarif de 60 de bani pe km sau 70 de bani. Însă, doar 5% dintre transportatori pot aplica tariful de 70 de bani pentru că restul nu și-au renovat mijloacele de transport și nu se încadrează în criteriile legale. Astfel, șoferii deja pot aplica o majorare de 10 bani, însă pentru asta trebuie să investească în mijloacele de transport”, declara ministrul la data de 15 noiembrie 2021.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X