COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Andrei Muraviov: Lecțiile de istorie și memoria comună a Victoriei apropie Rusia și Moldova de unire

24 aug. 10:15   Societate
18133 3

Pe 23 august, la Casa Rusă din Chișinău a avut loc o conferință științifico-practică, prilejuită de cea de-a 77-a aniversare a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă.

Evenimentul a fost organizat de Comitetul Național de Coordonare „Victoria” și Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova cu sprijinul reprezentanței Casei Ruse din Chișinău, relatează Noi.md.

Consilierul Ambasadei ruse la Chișinău, Andrei Gorobțov, a inaugurat manifestarea printr-un mesaj din partea Ambasadorului rus în Moldova, Oleg Vasnețov, către participanții la conferință.

Șeful Casei Ruse din Chișinău, Andrei Muraviov, a venit cu un mesaj de salutare, în care a remarcat importanța acestei mese rotunde.

Participanții au discutat un spectru larg de chestiuni privind Marele Război pentru Apărarea Patriei (MRAP), experiența proiectelor culturale și educaționale în curs, noile inițiative pentru păstrarea adevărului istoric despre MRAP, precum și dezvoltarea cooperării ruso-moldovenească în acest domeniu.


„Vom fi fericiți să ne alăturăm implementării unor astfel de inițiative. Memoria Victoriei este sacră atît pentru Rusia, cît și pentru Moldova. Sînt convins că comunicarea internațională va contribui la dezvoltarea și prietenia modernă a țărilor noastre”, a subliniat Andrei Muraviov.
La discuție au participat istorici celebri, personalități publice, veterani de război, șefi de organizații publice, de veterani și de căutare.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽