Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Andrei Iavorschi, restabilit în funcție la Inspectoratul Național de Probațiune

23 feb. 13:44   Societate
2111 0

Andrei Iavorschi a fost restabilit în funcția de șef al Inspectoratului Național de Probațiune. Informația a fost confirmată chiar de acesta, pentru TV8.

Se întîmplă după ce Procuratura Anticorupție a clasat cauza penală pentru abuz în serviciu.

PA a anunțat pe 5 februarie că l-a scos pe Iavorschi de sub urmărire penală, pentru că faptele sale nu întrunesc elementele unei infracțiuni.

Acesta a fost suspendat din funcție de către CNA, în vara anului 2022, după ce a fost învinuit de abuz de serviciu, fiind director al Inspectoratului Național de Probațiune. Mai exact, el a fost suspectat că ar fi încheiat mai multe contracte de achiziții de bunuri și servicii neplanificate, în valoare de 458 de mii de lei, dar și cheltuieli nerecuperate la retribuirea muncii de 434 mii de lei. Toată această perioadă, Iavorschi a pledat nevinovat.

Andrei Iavorschi a reacționat atunci la decizie, afirmînd că denunțul care a dus la suspendarea sa din funcție a fost utilizat pentru denigrarea instituției.


Reamintim că în august 2023, instanța a refuzat cererea procurorului de a prelungi suspendarea lui Iavorschi. De atunci, acesta s-a prezentat sistematic la serviciu, chiar dacă în funcție a fost numit un director interimar. Astfel, INP a ajuns să aibă doi directori, iar situația i-a bulversat pe angajații instituției.

6
0
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?