COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7829
Criza energetică stiri: 509

Anchetă la un spital în nordul țării după o pacientă bolnavă de COVID-19, a dispărut fără urmă

12 noi. 2021,, 11:09   Societate
1594 0

Directorul Spitalului raional Rîșcani, Nicolae Ursu, a declarat că a fost iniţiată o anchetă, după ce o pacientă de 71 de ani, bolnavă de COVID-19, a dispărut fără urmă.

Iar angajații care erau pe tură – două asistente medicale și două infirmiere – au fost suspendați din funcţie, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Ursu a declarat că secția COVID nu are regim închis, iar clădirea este separată de blocul central.

Directorul spitalului susţine că instituția nu este pușcărie şi că fiecare pacient e responsabil de propria viaţă.

Femeia dispărută e originară din satul Păscăuți, nu are copii și locuiește singură. Oamenii legii au stat de vorbă cu vecinii acesteia, care au declarat că nu au mai văzut-o din 31 octombrie.


În ziua dispariţiei, femeia, care are un metru 60 înălţime, era îmbrăcată într-o blană de culoare cafenie, pantaloni negri și purta șlapi.

Dacă ați văzut-o sau aveți informații despre ea, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați 112.

Un alt număr de telefon la care puteţi telefona este cel al nepoatei sale, 068484917.

Pacienta a dispărut fără urmă din Spitalul raional Rîșcani, unde a fost internată în 31 octombrie. Rudele femeii spun că au fost anunţate despre dispariţia pacientei abia în 4 noiembrie, deși imaginile de pe camerele de supraveghere ale spitalului arată că ea ar fi plecat cu o zi înainte.

Rudele au alertat poliţia şi speră că bătrîna va fi găsită vie și nevătămată. Ei acuză cadrele medicale de lipsă de profesionalism.

"Din cauza personalului medical de la spitalul din Rîșcani am pierdut două zile cînd o puteam căuta. A trecut o săptămînă și noi nu știm unde este și dacă este în viață din cauza iresponsabilității angajaților medicali față de pacienți.

Mi s-a spus că medicii stau două ore în zona COVID și restul se odihnesc. Eu înțeleg, dar să nu observi o noapte întreagă că pacientul lipsește...", a menţionat Irina Osipova, nepoata pacientei dispărute.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X