COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Anchetă de serviciu pe numele unui polițist de frontieră, bănuit de luare de mită

Anchetă de serviciu pe numele unui polițist de frontieră, bănuit de luare de mită

Anchetă de serviciu, inițiată pe numele unui angajat al Poliției de Frontieră din cadrul punctului de trecere Tudora, care ar fi fost mituit pentru favorizarea trecerii ilicite de bunuri peste frontieră, scrie Noi.md.

Pe parcursul cercetărilor și pînă la luarea unei decizii în acest sens, polițistul de frontieră urmează să fie suspendat din funcție.

Ieri, 28 octombrie a.c., în punctul de trecere Tudora, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un cetățean moldovean de 43 de ani, la volanul unui microbuz marfar. În timpul controlului de rigoare s-au depistat mai multe colete pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență. Acest fapt a și condus la întocmirea actelor de constatare privind comiterea contravenției prevăzute de art. 197 alin. (3) din CC al RM, conform indicilor ,,Încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri”.


Totodată, în cadrul documentării cazului, șoferul a declarat că duminică, 27 octombrie 2019, a traversat prin punctul de trecere „Tudora”, unde un angajat al Poliției de Frontieră i-ar fi facilitat trecerea ilicită a frontierei, contra unei sume de bani. Însă, la intrarea în Ucraina, autoritățile de frontieră și vamale ucrainene nu i-a autorizat trecerea frontierei de stat. O perioadă acesta a staționat pe teritoriul tranzit dintre cele două puncte de trecere, ca ulterior să revină în țară pentru a se clarifica cu situația sa.

Astfel, în scopul identificării tuturor cauzelor și condițiilor care au determinat admiterea incidentului, precum și stabilirii faptului cu privire la eventualele abateri disciplinare, a fost iniţiată o anchetă de serviciu pe numele polițistului de frontieră, care ar fi fost mituit pentru favorizarea trecerii ilicite a bunurilor peste frontieră.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load