Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Anastasia Nichita și Irina Rîngaci vor primi premii bănești

17 sep. 12:30   Societate
1283 0

Primăria Chișinău anunță că le va premia pentru succesele lor și pentru că ne reprezintă ţara cu mândrie peste hotare pe luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci.

Mai exact, capitala va oferi 100 de mii de lei pentru Nichita Anastasia, campionă mondială la lupte libere, categoria seniori în finala Campionatului Mondial de Seniori de la Belgrad și 50 de mii de lei pentru Irina Rîngaci, medaliată cu bronz în cadrul aceluiași campionat. Antrenorii sportivelor se vor alege cu cîte 10 mii de lei.

În ultimii trei ani municipalitatea a investit peste16 milioane de lei în promovarea sportului în instituțiile educaționale, organizarea și susținerea mai multor campionate sportive.

Totodată, Guvernul anunță că va premia sportivele cu sume generoase pentru rezultatele obținute la Campionatul Mondial de Lupte de la Belgrad.

Pentru medalia de aur, Anastasia Nichita va primi 225 mii de lei, iar Irina Rîngaci, care a câștigat medalia de bronz, va avea un premiu de 90 mii de lei. De asemenea, Mariana Draguțan, care a obținut locul cinci la Campionat, va fi remunerată cu 40 mii de lei.


Totodată, pentru astfel de performanțe, Guvernul oferă sportivilor burse lunare în valoare de 20 mii de lei pentru locul I, 12 mii de lei pentru locul III și 10 mii de lei pentru locul V.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав