COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

Ana Revenco a comentat cazul polițiștilor reținuți de CNA

22 sep. 09:48   Societate
1637 2

Ministra MAI, Ana Revenco, a venit cu un mesaj după ce 3 polițiști au fost denunțați la CNA, de la începutul săptămînii.

Aceasta spune că astfel de acțiuni denigrează imaginea celor care lucrează onest și vine cu un apel către toți angajații MAI. „Vreau să fim solidari și să preîntîmpinăm cu promptitudine orice fel de acțiuni ilegale”, a spus Revenco, ieri, într-o postare pe pagina sa de Facebook. La fel, a menționat că este pregătită să asculte fiecare angajat și să caute soluții pentru problemele cu care se confruntă zilnic.

„Împreună să oprim corupția și ilegalitățile din instituțiile de ordine și drept în așa fel încît familiile și părinții noștri să fie mîndri de noi și de profesia noastră! Atunci cînd am început mandatul de Ministru al Afacerilor Interne am anunțat că mă voi conduce în activitatea mea după cîteva principii, iar unul dintre acestea este că nu voi tolera niciodată corupția în rîndul angajaților, indiferent de funcția, vechimea sau numele lor.

Cu părere de rău zilele acestea am fost martorii unor cazuri revoltătoare, presa relatînd cum doi polițiști au primit mită de la un șofer aflat în trafic în timp ce un alt angajat a fost reținut pentru trafic de influență. Înainte de a afecta imaginea întregului Minister, aceste fapte denigrează imaginea tuturor colegilor noștri care își slujesc meseria cu cinste, seriozitate și bună-credință.

Vin pe această cale cu un apel către toți colegii din Ministerul Afacerilor Interne: vreau să fim solidari și să preîntîmpinăm cu promptitudine orice fel de acțiuni ilegale! Și, la fel ca și voi, vreau ca fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne care încalcă legea să răspundă imediat în fața legii pentru toate fărădelegile comise!


Mergeți cu mîndrie și încredere la locul de muncă și îndepliniți-vă cinstit serviciul pentru ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță! Este firesc să pretindem respect pentru uniforma de polițist, dar pentru aceasta și noi, la rîndul nostru, trebuie să oferim respectul cuvenit meseriei pe care am ales-o!

Sînt pregătită să vă ascult oricînd pe fiecare dintre dumneavoastră și să căutăm împreună soluții pentru problemele cu care vă confruntați zilnic, însă nu voi proteja niciodată pe cei care încalcă legea”, a scris ministra.

CNA anunța ieri despre un tînăr din Edineț, angajat al Inspectoratului de Poliție din raion, cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență. Acesta ar fi extorcat și primit 900 de euro și 6180 de lei, sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere, de la etapa de școlarizare și pînă la eliberarea propriu-zisă a carnetului auto de categoria C și E.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽