Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Amintiri din copilărie: Anul Nou ne-a rămas în amintire mult timp, l-am întîlnit în stil vegetarian - fără răcituri, bătute, pîrjoale"

9 ian. 2022,, 13:00   Societate
2353 0

Anul Nou este o sărbătoare magică în care se întîmplă cele mai incredibile minuni la care poate doar visa un copil care îi scrie scrisoare lui Moș Crăciun.

Acest lucru este confirmat de povestea primei participante la concursul „Amintiri din copilărie” inițiată de portalul de știri Noi.md împreună cu postul de radio Hit FM.

"Cele mai calde amintiri, desigur, sînt din copilărie!

Omăt, viscol, săniuș la Motocross, mănuși și pantaloni uzi, dar foarte multe emoții și impresii fascinante. Într-o zi, în ajunul Anului Nou, la mine au venit prietenii să ne dăm cu sania. Atunci noi locuiam într-o casă privată la Schinoasa, iar în ogradă noi aveam un ciobanesc german, Dick. Încercarea de a ține cîinele nu a avut succes.

Dick s-a eliberat din mîinile mele și a rupt jacheta lui Vitea -un coleg de clasă. De aceea trebuia să luăm o altă decizie. Eram prea mică pentru a ține un cîine ciobănesc atît de mare, așa că l-am încuiat pe Dick în beci (iar acolo mama a pus farfuriile cu răcituri, bătutele și pîrjoalele). Mai pe scurt, Dick este în beci, prietenii - în casă! Am jucat biliard de masă, alte jocuri, am alergat la magazin după dulciuri și am mers la sănuiuș.


Părinții mei au venit acasă de la serviciu, am luat cina împreună și tata s-a dus să-l hrănească pe Dick.....și iată aici în fața ochilor mei "s-a perindat" întreaga ziua: prietenii, sania, mama și bucătăria, răciturile și pîrjoalele, Dick și beciul....Nimeni nu m-a pedepsit, dimpotrivă, am mers cu toții împreună la săniuș (aveam niște sănii lungi, făcute acasă - tata avea "mîini de aur"), iar pe Dick l-au înhămat ca pe un cal, să mă plimbe! Printre copaci, cu zăpadă căzînd pe față, Dick alerga, iar eu rîdeam. Zăpada albă, Dick credincios, părinții vii - - - toate acestea îmi vor rămne pentru totdeauna în memorie!

P. S. Mult timp ne-am amintit de acest An Nou – a fost unul vegetarian - fără răcituri, bătute, cotlete..... Dick ceva a mîncat, ceva numai a gustat)))", - a spus o cititoare.

Reamintim că Noi.md împreună cu Hit FM, a lansat un concurs în care te îndeamnă să ne povestești cele mai frumoase amintiri din copilărie legate de sărbătorile de iarnă.

La data de 14 ianuarie atît Noi.md, cît și Hit FM va face publică lista cîștigătorilor - 20 în total.

10 cele mai apreciate istorii publicate pe Noi.md vor fi răsplătite cu un beauty box de la Viorica Cosmetic.

10 participanți vor primi cadouri de la Hit FM.

Condițiile concursului le poți afla pe următorul link: noi.md/md/societate/noi-md-si-hit-fm-te-provoaca-sa-iti-scoti-amintirile-din-copilarie-de-la-naftalina-iar-noi-te-premiem

Toate istoriile pot fi citite aici.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?