AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 717

Amenzi pentru persoanele care urcă la volan fără să aibă acest drept

14 ian. 08:15   Societate
2077 1

Persoanele care au fost private de dreptul de a conduce, dar urcă la volan riscă amenzi de pînă la 6.000 de lei. Prevederea se conține într-un proiect de lege pentru completarea Codului contravențional, transmite știri.md cu referire la ipn.md.

Ministerul Justiției, care a venit cu inițiativa, precizează că legislația contravențională în vigoare nu sancționează conducerea vehiculului de către o persoană care a fost privată de dreptul de a conduce mijloace de transport.

Sancțiunea este stabilită numai în Codul penal. Mai exact, se pedepsește șofatul în cazul privării dreptului de a conduce dacă persoana este în stare avansată de ebrietate sau dacă a provocat un accident cu vătămări corporale sau cu deces.

Proiectul avizat de Guvern propune amendă contravențională de la 3.500 de lei la 6.000 de lei pentru conducerea vehiculului de către o persoană privată de dreptul de a conduce vehicule.

Prin același proiect se propune sancționarea circulației pe drumurile publice a vehiculelor care au pe roți sau în caroserie noroi sau materiale de construcție.


Sancțiunile sînt pentru cei care nu spală roțile vehiculelor care părăsesc șantierul de construcție. Urmează să fie aplicată amendă de pînă la 1.200 de lei și trei puncte de penalizare pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice – amendă de pînă la 1.500 de lei.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав