Amenzi pentru mai mulţi transportatori naţionali şi internaţionali

Mai mulţi transportatori naţionali şi internaţional de mărfuri, persoane şi colete s-au ales cu sancţiuni ca urmare a verificărilor efectuate de către inspectorii ANTA.

Astfel, în cadrul acţiunilor de monitorizare şi control organizate în mun. Chişinău, Criuleni, Hînceşti, Bălţi, Ungheni, Orhei, Străşeni, Cantemir, Basarabeasca, Leova, Cimişlia, Căuşeni, Cahul, Ştefan-Vodă, Anenii Noi, Edineţ, Drochia, Glodeni, Donduşeni, etc., precum şi pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leuşeni, Cahul şi Giurgiuleşti, au fost aplicate sancţiuni prin întocmirea a 110 procese verbale cu privire la contravenţie, în baza art. 197, 200, 204 şi 224 ale Codului Contravenţional pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri şi colete.

Pentru 30 conducători auto a fost aplicată şi măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravenţional.

De asemenea, în cadrul controalelor planificate, doi operatori de transport rutieri s-au ales cu amendă în mărime de 300 u.c., ceia ce constituie 15 000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere, “nerespectarea de către operatorii de transport rutier/întreprinderile care efectuează operaţiuni de transport rutier a obligaţiilor stabilite”.

De la începutul anului 2020 şi pînă în prezent, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri şi colete şi/sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier, de către inspectorii Agenţiei au fost întocmite 925 procese verbale cu privire la contravenţie, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier şi amenzilor contravenţionale în mărime de 107 453 u.c., fiind achitaţi în bugetul de stat 2 784 850 lei.

Agenţia atenţionează toţi conducătorii auto antrenaţi în efectuarea operaţiunilor de transport, precum şi operatorii de transport rutier, să asigure prezenţa la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activităţii pe care o desfăşoară, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere, pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranţă şi confort.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load