Amendă usturătoare pentru un bărbat care a pescuit ilegal

7 mai. 2019,, 18:10   Societate
2799 0

Peste 1.200 de bucăți de pește care ar fi provenit din braconaj piscicol au fost depistate într-un mijloc de transport stopat în apropria satului Purcari, raionul Ștefan Vodă.

Incidentul a fost înregistrat de către patrula Sectorului poliției de frontieră Olănești.

Conform analizei de risc, șoferului de 28 de ani i s-a cerut a fost să deschidă ușile mașinii pentru verificări suplimentare. Astfel că, în copartimenul marfar s-a depistat opt lăzi pline cu pește proaspăt din specia scrumbiei.

Fiind întrebat care este proveniența mărfii, bărbatul a spus că a procurat-o de la un locuitor al satului Răscăieți. În urma acțiunii nu a primit nici un act care ar justifica legalitatea originii acesteia.

Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din Direcția regională EST sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de braconaj piscicol.


Pentru fapta comisă, persoanele implicate riscă o amendă în mărime de la 550 la 1050 unităţi convenţionale (de la 27.500 la 52.500 de lei) sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la un an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?