Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3717

Amendă uriașă pentru administratorul unei companii de telecomunicații

16 mar. 10:30   Societate
10600 0

Un administrator al unei companii din domeniul telecomunicațiilor a fost amendat cu 25.000 de lei pentru divulgarea datelor unei investigații penale, din ordonanța unui procuror PCCOCS.

Inculpatul de 48 de ani l-a contactat pe un alt administrator de companie din același domeniu, ai cărui clienți sînt vizați într-un dosar de escrocherie.

Mai exact, inculpatul primise de la oamenii legii o ordonanță semnată de un procuror din cadrul PCCOCS, care solicita informații despre utilizatorii finali ai serviciilor prestate. Documentul viza anumite numere telefonice, pe care inculpatul le pusese la dispoziția celuilalt administrator, care la rîndul său le-a dat în folosință clienților săi. Clienții, însă, le-au folosit pentru înșelarea „investitorilor” în criptomonedă, care au fost lăsați fără două milioane lei.

„Prin urmare, divulgarea datelor ordonanței procurorului era de natură să pună sub risc tragerea la răspundere penală a autorilor escrocheriei investigate”, comunică PCCOCS.

Inculpatul și-a recunoscut vina, iar instanța de judecată i-a aplicat o amendă redusă, comparativ cu cea maximă de 32.500 de lei (sau pedeapsa cu muncă neremunerată de la 180 la 240 de ore).

5
1
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?