COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Amenda o va ustura. O femeie din Bălceana a fugit de acasă ca să meargă în ospeție

Amenda o va ustura. O femeie din Bălceana a fugit de acasă ca să meargă în ospeție

O femeie din satul Bălceana, raionul Hîncești, prima localitate din R.Moldova care a intrat în carantină din cauza COVID-19, a lăsat la o parte regimul de izolare pentru a merge într-o vizită la fratele său, în satul vecin.

Atît femeia, cît și ruda ei s-au ales cu amenzi de 20 de mii de lei.

Este vorba despre o femeie în vîrstă de 41 de ani, din localitatea Bălceana, care, în data de 20 martie, a sfidat regimul de carantină din localitate și a mers în ospeție la fratele său, în s. Bujor. Se întîmplă în condițiile în care doar aici au fost depistate cel puțin 12 persoane infectate cu COVID-19, iar o pacientă s-a stins din viață din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, indormează deschide.md.


Contactat telefonic, Alexandru Cuciuc, șeful Inspectoratului de Poliție Hîncești, ne-a confirmat informația și ne-a spus că:

„Deși, toate ieșirile sînt blocate, inclusiv pe drumurile secundare, unde au fost săpate tranșee, unii dintre ei se mai aventurează să iasă din sat și să se deplaseze în alte localități. Oamenii, însă, sînt prinși, atenționați și întorși înapoi acasă. În jurul satului patrulează echipaje ale poliției, dar, chiar și așa, femeia a reușit să treacă neobservată. Noi am aflat ieri despre faptul că aceasta a părăsit localitatea și am mers după ea. Am găsit-o acasă la fratele ei, în localitatea Bujor. Atît pe numele femeii, cît și pe a fratelui său, au fost întocmite două procese-verbale în baza articolului 76 prim alin.1, iar cei doi au luat cîte o amendă de 22 500 de lei”, ne-a spus Cuciuc.”

Șeful IP Hîncești a ținut să menționze că au sesizat medicii despre „evadarea” femeii, dar și despre faptul că în prezent aceasta nu prezintă simptome ale infecției cu COVID-19.

Mai mult ca atît, Alexandru Cuciuc a precizat că de cînd în cele două localități a fost instituită carantina, oamenii legii au întocmit șase procese verbale pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului COVID-19. Doi dintre cantravenienți sînt din Bălceana, iar alte patru persoane sînt locuitori ai satului Sofia.

De menționat este că duminica trecută, 22 martie, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că din momentul intrării în vigoare a prevederilor cu privire la înăsprirea și aplicarea pedepselor pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului COVID-19, angajații IGP au documentat 66 de cazuri. Maimult, oamenii legii au aplicat amenzi ce depășesc suma de un milion de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load