COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ambasadorul Marii Britanii: Voi aveți o trăsătură unică - diversitatea lingvistică

Ambasadorul Marii Britanii: Voi aveți o trăsătură unică - diversitatea lingvistică

Locuitorii Moldovei au o trăsătură unică - diversitatea lingvistică, care trebuie privită nu ca un obstacol, ci ca un avantaj.

Declarația a fost făcută de ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Steven Fisher, într-un interviu pentru Newsmaker.md, transmite Noi.md.

"Eu, ca străin, vreau să menționez faptul că voi aveți o trăsătură unică - diversitatea lingvistică. Mă închin în fața acestor bilingvi. Bilingvismul și o astfel de diversitate sînt un fapt pozitiv care poate fi folosit pentru dezvoltarea țării. Nu am o astfel de poziție de a face recomandări conducerii țării, dar sfatul meu este să examinez această diversitate nu ca un obstacol, ci ca un avantaj", a menționat diplomatul britanic.


În opinia sa, orice stat în care există o astfel de divizare a societății, iar ea, într-o formă sau alta este prezentă aproape peste tot, ar trebui să acorde o atenție deosebită acestei probleme subtile.

"Și aici trebuie să acționăm cu atenție, luînd în considerare și aspirațiile, și temerile cetățenilor", a subliniat Steven Fisher.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load