AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 48
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

Ambasadorul Ioniță ar trebui să-și calmeze aspirațiile unioniste. Declarație

23 ian. 03:00   Societate
5837

Ambasadorul Ioniță ar trebui să-și calmeze aspirațiile unioniste care sînt inadmisibile pentru un diplomat.

Opinia a fost exprimată de liderul Mișcării de tineret „Urmașii lui Ștefan” Dumitru Roibu.

Acesta a declarat recent că în UE, Moldova va fi iarăși, împreună cu România.

Republica Moldova este un stat cu o istorie interesantă, diversă și complexă, ceea ce ne-a conturat pe noi ca națiune anume așa cum sîntem noi astăzi.

Noi, sîntem unele din puținele state medievale care au fost pe harta continentului european, am apărat Europa de extinderea islamului și am luptat pentru păstrarea creștinismului. Noi am făcut parte din unul din cele mai mari imperii din lume, Imperiul Rus. Noi am fost parte a regatului român, iar mai apoi, din Uniunea Sovietică. Noi apropo, nu am făcut front comun cu Hitler și nu am organzat genocid pe teritoriul nostru, nu am participat la Holocaust.


Astăzi, sîntem un stat independent, cu viziuni complexe asupra viitorului nostru, iar moldovenii înțeleg foarte bine diversitatea intereselor noastre precum și necesitatea dezvoltării unei politici externe echilibrate.

Nu prea înțeleg ce are în vedere ambasadorul prin „iarăși împreună”. Așa sau altfel noi sîntem alături, state vecine și așa a fost și va fi. Cît de „împreună” se dorește?

Ultimele declarații ale UE în privința unor extinderi nu vizează Moldova, iar procesele procesele actuale din zonă fac aproape imposibilă aderarea Moldovei la UE încă zeci de ani înainte.

Ține doar de opțiunea moldovenilor în care spațiu politico-economic să fie, iar atribuțiile unui ambasador, evident, sînt limitate în acest sens.

Eu cred că Ambasadoru Ioniță are nevoie stringent de vaccin, parafrazîndu-l tot pe el, vaccin contra unionismului nechibzuit și depășit deja atît de realitățile istorice cît și de cele politice din țara noastră.

23

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав