Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Ambasadorul Belarusului la Chișinău, convocat în urma declarațiilor lui Lukașenko

19 sep. 12:05   Societate
1946 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din țara noastră îl convoacă pe ambasadorul Belarusului la Chișinău, urmare a declarațiilor președintelui Belarusului, Alexandr Lukașenko, care, în timpul manifestațiilor de sîmbătă, de Ziua Unității, a spus că „Republica Moldova ar putea avea soarta Ucrainei de acum, alături de Romînia, statele baltice şi Polonia”.

„Urmare a declarațiilor făcute recent de liderul belarus referitoare la țara noastră, MAEIE va convoca ambasadorul Belarusului la Chișinău pentru a solicita explicații și pentru a prezenta poziția principială a țării noastre: Cetățenii Republicii Moldova condamnă ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

MAEIE regretă rolul pe care îl are Belarus în promovarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei și pentru promovarea repetată în spațiul public a unor mesaje menite să genereze dezinformare și falsuri.

Republica Moldova și statele partenere acționează de o manieră responsabilă și cu respectarea cu strictețe a normelor de drept internațional”, a declarat Daniel Vodă, purtător de cuvînt al MAEIE.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав