X 
Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Ambasadori acreditaţi în R. Moldova au participat la cules struguri (FOTO)

20 sep. 2020,, 17:02   Societate
3899 1

Mai mulţi ambasadori acreditaţi în Republica Moldova au participat ieri la cules struguri în UTA Gagauz-Yeri. Aceasta este o activitate tradiţională, desfăşurată al zecelea an consecutiv, la invitaţia başcanului autonomiei.

În acest an, ambasadorii au fost la cules în podgoriile din apropierea Comratului, unde au fost întîlniţi de guvernatorul regiunii Irina Vlah. Mulţi diplomaţi au venit cu membrii familiei, copiii, care au ajutat cu plăcere la principalele lucrări de toamnă ale moldovenilor. „Găgăuzia este deosebit de frumoasă în toamnă. Suntem sincer bucuroşi că aţi dat curs invitaţiei şi împărţiţi cu noi mîndria pentru recolta obţinută”, a declarat Irina Vlah, comunică moldpres.md.

Ambasadorul Turciei la Chişinău, Halil Gürol Sökmensüer, a participat şi anul trecut la acest eveniment şi a afirmat că roada din 2020 este mai bună. „Probabil, pentru că au fost ploi puţine strugurii sînt mai dulci şi mai suculenţi. Le doresc succese agricultorilor găgăuzi şi îi felicit pentru recolta frumoasă”, a estimat diplomatul turc.

La rîndul său, Valeria Biagiotti, ambasadorul Italiei în ţara noastră, a găsit multe lucruri comune în tradiţiile culegerii strugurilor la italieni şi găgăuzi. „Italia este un recunoscut producător de vinuri în lume şi vreau să menţionez că avem multe obiceiuri comune. Particip pentru prima la o asemenea activitate minunată, în aer liber”, a relevat Valeria Biagiotti.

După ce au cules struguri, ambasadorii au participat şi la alte lucrări specifice, au degustat must şi au făcut o excursie la întreprinderea vitivinicolă din Comrat.


„Viticultura şi vinificaţia sînt principalele preocupări tradiţionale ale găgăuzilor. Ne-am dorit ca înalţii oaspeţi să se convingă de ospitalitatea şi bunăvoinţa poporului nostru”, a spus başcanul Irina Vlah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?