COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Ambasada Marii Britanii susține jurnaliștii independenți din Moldova, inclusiv pe cei de la TV8

16 sep. 08:45   Societate
1719 2

Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, și-a împărtășit îngrijorarea cu privire la atacurile publice asupra postului de televiziune, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții TV8.MD, transmite Noi.md cu referire la mesaj.md.

În cadrul întrevederii, Steven Fisher a opinat că atacurile publice asupra postului de televiziune, în opinia sa, au drept scop discreditarea echipei TV8, iar Mariana Rata și colegii săi de la TV8 au vorbit despre evenimentele recente de la postul de televiziune și au discutat despre acțiunile planificate pentru perioada imediat următoare.

Comentînd evenimentele recente, ambasadorul Fisher a menționat: „Presiunea și amenințările exercitate asupra jurnaliștilor și instituțiilor media nu sînt acceptabile, sub nicio formă. Mass-media independentă reprezintă un pilon important al unei democrații durabile. De la înființarea sa, TV8 a dat dovadă de profesionalism, integritate și dedicare pentru știrile obiective si corecte din Moldova. Conducerea TV8 a acționat rapid și eficient pentru a face față unei situații de criza care a implicat conflictul de interese din partea unuia dintre jurnaliștii postului, iar acum, poate continua cu încredere să ofere publicului știri imparțiale și de înaltă calitate. Vreau să profit de această ocazie pentru a reitera sprijinul puternic al Ambasadei Marii Britanii pentru toți jurnaliștii independenți din Moldova, inclusiv pentru cei de la TV8. Este nevoie de mult curaj și profesionalism pentru a face față presiunii din partea intereselor obscure pentru care media liberă reprezintă o amenințare reală. Vreau să-mi exprim solidaritatea față de jurnaliștii și posturile care stau ferm în apărarea libertății de exprimare și a statului de drept în Moldova”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X