TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alte trei capete de acuzare pe numele lui Platon

Alte trei capete de acuzare pe numele lui Platon

Procuratura Anticorupție anunţă despre finalizarea şi transmiterea în judecată a dosarului de învinuire a lui Platon Veaceslav, în acţiunile căruia procurorii au reţinut fabricarea şi punereaa în circulaţie a cardurilor false, în interesul organizaţiei criminale şi spălarea banilor - infracţiuni săvîrşite în proporţii deosebit de mari, scrie Noi.md.


Conform actului de inculpare, la începutul anului 2013, deţinînd, prin intermediul persoanelor fizice şi juridice interpuse, pachetul majoritar de acţiuni al BC „Moldindconbank” SA, acţionînd în calitate de organizator şi conducător al organizaţiei criminale şi urmărind scopul denigrării imaginii publice a unei judecătoare din cadrul Curţii Supreme de Justiţie, inculpatul a dobîndit, în circumstanţe necunoscute, copia actelor de identitate ale magistratei. În continuare, prin intermediul membrilor grupului criminal organizat, acesta ar fi deschis la o bancă din străinătate un cont de depozit pe numele magistratei, pe care a depozitat suma de 300.000 Euro.


Respectiva sumă rezulta din veniturile ilicite, obţinute în urma organizării tranzitării lor prin acte și documente de executare fictive, cu instigarea angajaţilor instituţiei financiare, a executorilor judecătoreşti şi a magistraţilor din Republica Moldova de a abuza de funcţiile lor la întocmirea şi emiterea documentelor false.


Ulterior, utilizînd cardul bancar fals și copia actelor de identitate pe numele magistratei, prin intermediul POS-terminalului din cadrul filialei Centru a BC „Moldindconbank” SA, inculpatul a dispus punerea în circulaţie a cardului vizat, în lipsa și fără cunoștință de a cauză a judecătoarei, efectuînd extragerea continuă, prin intermediul a 99 de operaţiuni bancare a sumei de 297.000 USD.


Pentru aceste infracţiuni, legislaţia penală prevede o pedeapsă privativă de libertate sub formă de închisoare de pînă la 10 ani.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load