COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alimentația elevilor din ciclul gimnazial va fi gratuită. Anunțul Guvernului

Alimentația elevilor din ciclul gimnazial va fi gratuită. Anunțul Guvernului

Prim-ministrul Chicu a convocat o ședință pentru a examina subiectul alimentării elevilor și identifica posibilități de îmbunătățire. La ședință au participat reprezentanți ai MECC, MSMPS, ANSA, ANSP, MEI și MF.

„Trebuie să identificăm posibilități de a alimenta gratuit elevii din ciclul gimnazial și hrana trebuie neapărat să fie sănătoasă, echilibrată și variată”, a declarat Ion Chicu.

În cadrul ședinței a fost analizată experiența acumulată în cadrul proiectului implementat în UTA Găgăuzia și a proiectului pilotat timp de un an în instituțiile de învățămînt din raionul Strășeni.

Conducerea MECC a prezentat informația despre nivelul de pregătire a 900 de instituții de învățămînt pentru alimentarea unui număr mai mare de elevi și a precizat că majoritatea instituțiilor necesită dotări cu mobilier și veselă, iar 254 din ele în general nu dispun de cantină.


Ion Chicu a solicitat responsabililor să facă o inventariere a capacităților existente în instituțiile școlare și să fie elaborată lista necesităților, pentru a fi asigurată alimentarea elevilor din clasele gimnaziale, anume clasele V-IX. A fost discutată externalizarea serviciilor de alimentare către companii specializate, care vor fi strict monitorizate de instituțiile responsabile de calitatea produselor.

Premierul a anunțat că va invita la discuție agenții economici specializați în producerea și livrarea hranei pentru a verifica capacitatea lor de a prelua alimentarea copiilor începînd cu anul școlar nou.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load