COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

Alexandru Roșco: "Regimul lui Plahotniuc a fost motivul tragediilor în multe familii"

29 sep. 2021,, 13:15   Societate
2060 1

Fostul deținut politic în dosarul de rezonanță așa-numitului "Grupul Petrenco", Alexandru Roșco, a declarat că regimul instituit anterior de fugar oligarh Vlad Plahotniuc înlătura persoanele incomode, ceea a condus la o serie de tragedii în familiile celor reprimați de către regim.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii "Главное" pe canalul TVC 21, relatează eNews.

"Este o prostie faptul că Plahotniuc urma să lanseze grenade - este aceiași prostie ca zvonurile despre împușcăturile cu mortar din China sau Coreea de Nord. Astfel de prostii s-au putut naște în mințile nu cele mai strălucite, care au cusut grosolan și stîngaci acest caz (cazul lui Valeriu Zabolotnîi -n. red.), fără a avea măcar grijă de credibilitatea acuzației", a spus Roșco.
"Aceste înregistrări video, unde niște oameni stau în nisip și desenează ceva acolo, mi-a amintit de scena din Vițelul de Aur, unde Panikovski îi povestea lui Șura Balaganov cum acționa în Kiev, unde a pretins că este orb și fura portofele de la cei care îl ajutau să traverseze strada", a remarcat fostul deținut politic.
"Această situație, care ar fi comică dacă oamenii nu s-ar afla și a cum la închisoare, a dus la o serie de tragedii în mai multe familii. Vorbesc în primul rând despre grupul lui Valerii Zabolotnîi, pentru că ei sunt și acum în închisoare, vorbesc despre toate familiile reprimate de regimul Plahotniuc. Vorbesc despre familia lui Serghei Cosovan, care, din păcate, a plecat din această lume. Din păcate, el a murit, iar motivul a fost mașinăria represivă a lui Plahotniuc, cînd acesta se afla în închisoare și nu putea primi un tratament normal, deși nu existau obstacole în acest sens. Legislația permite efectuarea tratamentului din cont propriu. Acest lucru nu i-a fost acordat și a fost achitat numai după moarte. E strașnic, e îngrozitor. O mulțime de tragedii în multe familii din cauza regimului anti-popor al lui Plahotniuc, care, din păcate, într-o oarecare măsură există și în prezent", a rezumat Alexandru Roșco.
0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X