TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alexandr Pincevski, audiat timp de 5 ore în dosarul parcărilor cu plată

Alexandr Pincevski, care are statut de bănuit în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău, în care este învinuit și fostul primar al capitalei Dorin Chirtoacă, a fost audiat în calitate de martor al acuzării în instanța de la Buiucani.

Ședința de judecată a început la ora 09:30 și a fost încheiată la ora 14:25, astfel audierile au durat ore bune, ca într-un final ședința să fie întreruptă și fixată pentru o altă dată.

„Mai multe întrebați în instanță, mie îmi trebuiesc două zile ca să vă explic. Totul este în instanță...”, a declarat Pincevski, după ce a ieșit din cabinetul judecătorului Alexandru Negru, cel care examinează dosarul „Chirtoacă”.

Procurorul de caz Dumitru Robu a explicat că omul de afaceri urmează să mai fie audiat în instanță și că acum nu poate da aprecieri declarațiilor făcute: „Domnul Pincevski a fost audiat în calitate de martor. Nu voi comenta ceea ce a menționat dumnealui și nu voi da nici aprecieri, deoarece nu a fost finisată audierea. Urmează să mai fie audiat, ședința de astăzi fiind întreruptă. În cadrul urmării penale, din declarațiile dumnealui rezulta bănuiala rezonabilă de care este învinuit domnul Chirtoacă”.

În același timp, fostul primar s-a arătat vădit grăbit după ședința de judecată, motivînd că a fost fixată o altă ședință la Curtea de Apel Chișinău, acolo unde trebuia să fie prezent la ora 14:00. „Nu pot vorbi foarte mult, pentru că am în mînă o hîrtie cu care trebuie să merg la Curtea de Apel, unde trebuia să fiu încă la ora 14:00, dar eu încă sînt la Judecătoria Buiucani. Este vorba despre recursul cu privire la prelungirea controlului judiciar. Data viitoare vă voi răspunde la întrebări...”, a conchis Dorin Chirtoacă.


Amintim că Dorin Chirtoacă este învinuit în două dosare penale: unul pentru trafic de influență și corupție privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și altul pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzînd un prejudiciu de proporții.

În ambele cazuri, fostul primar se declară nevinovat. Următoarea ședință de judecată la Judecătoria Buiucani va avea loc pe data de 29 mai 2018.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load