TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alertă de călătorie pentru două zile în Irlanda

Autoritățile din Irlanda au emis un Cod portocaliu de vînt puternic şi inundaţii în mai multe regiuni ale țării. Cetățenii moldoveni sînt îndemnați să se abțină de la călătorii în acest stat european în zilele de 8 și 9 decembrie, scrie Noi.md cu referire la Tv8.md.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul Naţional de Meteorologie local a emis, pentru perioada 8-9 decembrie 2019, un cod portocaliu de vînt puternic şi inundaţii în zona de coastă pentru Donegal, Galway, Leitrim, Mayo, Sligo, Clare, Cork, Kerry şi Limerick; cod portocaliu de vînt pentru Marea Irlandei, de la Roche’s Point la Slyne Head şi Fair Head şi cod galben de vînt puternic pentru restul Irlandei. Vîntul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale de 110-130 km/h, care pot fi mai severe în regiunile de coastă. Vîntul puternic poate genera valuri înalte, care vor conduce la inundaţii în zona de coastă”, se spune într-un comunicat al autorității.

Aeroportul din Dublin nu a emis, deocamdată, avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor.

Cetăţenii moldoveni care se confruntă cu o situaţie dificilă, ce poartă caracter de urgenţă, pot cere ajutor la misiunea diplomatică a Republicii Moldova din Irlanda.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load