COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Alegeri parlamentare 2021: 106 cazuri de de încălcări, înregistrate de poliție

11 iul. 16:46   Societate
1684 0

Poliția Republicii Moldova urmărește în continuare procesul de votare pe teritoriul țării. Astfel, pînă la ora 16:30, au fost înregistrate 106 cazuri de încălcări al procesului de vot printre care desfățurarea agitației electorale în ziua tăcerei, pretinsă transportare și corupere a alegătorilor organizat în Italia dar și în alte regiuni ale țării.

”Au fost înregistrate 13 cazuri de afișaje electorale, 10 cazuri de agitație electorală în trei cazuri poliția deja s-a expus cu lipsă de componență a contravenției, un caz de deteriorare a unui afișaj electoral, 19 cazuri de transportare a alegătorilor”.

Potrivit reprezentanților IGP, oamenii legii nu pot interzice oamenilor să se deplaseze de mai multe ori pe același drum, dar fiind faptul că potrivit legislației transportarea organizată a alegătorilor nu este o încălcare a legislației electorale.

”Să încălcăm legislația pentru niște fapte care nu le avem ca sancțiuni, ca încălcări. Trebuie să înțelegem un lucru, emoțiile deducțiile, logice, faptul că patru cetățeni s-au unit, au închiriat un taxi nu este o infracțiune. Acolo unde sînt elemente cu corupere, cu oferire de surse financiare, obiecte cu bunuri de preț cu influențe psihologice de a vota sau nu un concurent, toate cazurile poliția le examinează prin prisma coruperii alegătorilor”.

Totodată, oamenii legii spun că examinează 7 cazuri de corupere a alegătorilor, 14 cazuri cu privire la incidente cu buletinele de vot - toate cazurile se referă la fotografierea buletinelor de vot, două cazuri referitoare la urna mobilă”.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽