Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Alaiba: ”Toate remanierile guvernamentale au fost făcute rapid”

10 iul. 2022,, 15:00   Societate
3988 0

„Toate remanierile guvernamentale pe care mi le-am amintit (nu doar din Moldova) au fost făcute rapid, iar pentru public asta totdeauna a fost prin surprindere”.

Astfel a comentat deputatul PAS, Dumitru Alaiba, demiterea lui Viorel Gherciu. Acesta mai spune că miniștrii trebuie să lucreze cu sentimentul de maximă urgență și cu gîndul că mîine ar putea fi schimbat.

„Am citit opiniile. M-am gîndit bine. M-am mai uitat în trecut, mi-am amintit alte cazuri.

Toate remanierile guvernamentale pe care mi le-am amintit (nu doar din Moldova) au fost făcute rapid. Iar pentru public asta totdeauna a fost prin surprindere. Contraziceți-mă cu exemple dacă greșesc. Dar nu cred.

Motiv - de management. Statul nu e o corporație, nu e un SRL. Nu poți supune un sector întreg unei tranziții de cadre cu anunț de terminare a relațiilor de muncă cu 2 luni în prealabil.


Miniștrii trebuie să lucreze cu sentimentul de maximă urgență. Cu gîndul că mîine ai putea fi schimbat și azi, anume azi e fix ultima ocazie să mai lași ceva în plus din urma ta.

Am avut o comunicare excelentă cu ministrul Gherciu și o să am o comunicare excelentă cu ministrul Bolea. Nu e despre nume. E despre cum ajutăm oamenii. Azi, acum”, a spus Alaiba.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou ministru. Este vorba despre deputatul PAS Vladimir Bolea, care a depus jurămîntul în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Fostul ministru, Viorel Gherciu, a spus că a aflat despre demisie dimineața. „Am fost luat prin surprindere. E o decizie politică”, a declarat acesta.

De cealaltă parte, prim-ministra Natalia Gavrilița a spus că decizia privind demiterea lui Viorel Gherciu nu a fost o surpriză. „Eu discut cu fiecare ministru și noi avem o comunicare eficientă, eu comunic cu ei direct, nu prin intermediul presei, așa că schimbarea nu a fost surpriză”, a declarat acesta.

Săptămîna trecută, deja fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a negat zvonurile precum că ar intenționa să își prezintre demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?