TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ala Nemerenco: Polița de asigurare nu prea îi ajută pe pacienți

Ala Nemerenco: Polița de asigurare nu prea îi ajută pe pacienți

Ministrul Sănătății Ala Nemenrenco recunoaște faptul că polița de asigurare nu este atît de ajutătoare, iar pacienții sînt nevoiți oricum să plătească medicilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa liberă.

„Programul unic, de fapt, cum învățam la limbă latină noi, studenții de la Medicină, include în sine quantum satis, asta înseamnă absolut tot și mai mult decît tot. Programul nostru unic, din punctul de vedere politic al sistemelor de sănătate include aproape absolut tot, deci nu există investigații, nu există maladii care nu s-ar regăsi în sistemul de asigurări cu acoperire, foarte puține sînt cele în care sistemul de sănătate nu are soluții și acești pacienți ar trebui să meargă undeva în afara țării.

Problema este cu totul alta. Din momentul în care au fost implementate asigurările în Republica Moldova, de fapt, nu s-au întîmplat prea multe lucruri. Acest sistem de asigurări a devenit unul foarte neprietenos oamenilor și trebuie să recunosc că astăzi polița de asigurare nu prea îi ajută, deci îi ajută într-o oarecare măsură, dar în afară de aceasta oamenii trebuie să plătească...”, a conchis aceasta.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load