Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Ala Nemerenco a cerut suportul partenerilor externi pentru dotarea cu echipament a Institutului Oncologic

15 sep. 12:45   Societate
868 0

Institutul Oncologic ar putea beneficia de un accelerator liniar de radioterapie, destinat pentru tratarea pacienților care suferă de cancer.

Aflată într-o vizită în Israel, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a cerut suportul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), pentru achiziționarea acestui dispozitiv.

„Creșterea accesibilității pacienților oncologici la radioterapie a constituit un subiect de discuție între ministra Sănătății și Geraldine Arias, șeful Secției de revizuire și planificare a controlului cancerului, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA). În acest sens, Ala Nemerenco a solicitat suportul AIEA pentru achiziționarea unui accelerator liniar pentru Institutul Oncologic”, se arată într-un comunicat al Ministerului sănătății.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, s-a întîlnit, la Tel Aviv și cu înalți oficiali ai Băncii Mondiale, Organizației Mondiale a Sănătății, Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

În cadrul întrevederii cu reprezentanții Băncii Mondiale, Tania Dmytraczenko, manager, Practica Globală Sănătate, Nutriție și Populație, Regiunea Europa și Asia Centrală și Toomas Palu, consilier pentru coordonarea sănătății globale, ministra Sănătății a prezentat conceptul de proiect pentru dezvoltarea serviciilor de reabilitare la nivel național.


„În scopul evaluării situației în domeniul reabilitării medicale – necesitățile instituțiilor medico-sanitare pentru prestarea acestor servicii, etc, în luna octombrie curent, o misiune a Băncii Mondiale va efectua o vizită de lucru în țara noastră”, spun reprezentanții ministerului.

Totodată, Ala Nemerenco a vorbit cu Dr Natasha Azzopardi-Muscat, director pentru politici și sisteme de sănătate, OMS/Europa și Florence Bauer, directorul regional al UNFPA pentru Europa de Est și Asia Centrală, despre prioritățile ministerului, principalele fiind modernizarea instituțiilor medicale, accesul populației la medicamente inovative și forța de muncă în sănătate.

La fel, ministra a mulțumit partenerilor pentru suportul oferit sistemului de sănătate din țara noastră, inclusiv în cele mai dificile perioade. Ambii oficiali au menționat că doresc să viziteze Republica Moldova.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав