Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Air Moldova amenință Autoritatea Aeronautică Civilă cu judecata

12 sep. 17:05   Societate
1407 0

Compania aeriană „Air Moldova”, amenință că va ataca în judecată Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC), care a emis sîmbăta trecută o directivă prin care îi interizice acesteia zborurile spre și dinspre Federația Rusă.

ACC face referire la o decizie emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendare de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice după declanșarea războiului în Ucraina, relatează Noi.md cu referire la Ziarulnational.md.

„Compania aeriană „Air Moldova” nu va putea opera zborurile spre și din Moscova începînd cu 1 octombrie, precum a anunțat anterior. Vînzările biletelor spre/ din Moscova au fost sistate. Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie 2022 sînt rugați să expedieze un email la adresa booking@airmoldova.md pentru rambursare”, se menționează într-un mesaj al companiei aeriene.

De asemenea, sursa citată precizează că discută cu ACC pentru a „soluționa situația privind actele menționate în directiva emisă”.

„În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță”, amenință Air Moldova.


Statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA și Canada au suspendat de la 24 februarie curent zborurile spre Rusia.

De menționat că Europa a interzis zborurile companiilor aeriene rusești către Europa și ale companiilor aeriene din UE către Rusia. Această interdicție nu se aplică altor țări iar de exemplu, avionul Turkish Airlines operează zboruri de la Istanbul la Sankt Petersburg traversînd spațiul aerian al mai multor țări UE precum Bulgaria, România, Ungaria, Slovacia. În același timp, pentru un cetățean al Republicii Moldova, zborurile spre Rusia prin Turcia costă mii de euro. Un număr foarte mare de oameni care nu își pot permite astfel de cheltuieli nu pot veni acasă, își pot vedea cei dragi și rudele.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав