X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

AIPA, îndemn către solicitanții de subvenții

25 ian. 18:45   Societate
1512 0

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultura (AIPA) condamnă vehement orice act de corupție și îndeamnă solicitanții de subvenții să sesizeze conducerea AIPA despre orice abatere admisă în procesul examinării cererilor de către angajați. Instituția mai menționează că acordă tot suportul și colaborează cu organele abilitate de privind investigarea dosarelor de corupție.

Amintim că la data de 24 ianuarie curent, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat verificări, în cadrul unor dosare, unde sînt vizați 5 angajați AIPA. Au fost efectuate controale la unul dintre angajații din cadrul oficiului teritorial UTA Găgăuzia, la doi angajați ai oficiului teritorial Bălți și la alți doi angajați din cadrul oficiului Central al Agenției. Un singur angajat al AIPA a fost reținut.

La desfășurarea verificărilor, din cadrul Agenției au fost preluate, pentru documentarea cauzelor, un hard disk și șapte dosare de solicitare a sprijinului financiar pentru acordarea subvențiilor post-investiții. Alte mecanisme de subvenționare nu au fost solicitate spre verificare.

Remarcăm că perioada 2021-2023, AIPA a gestionat în exclusivitate surse financiare din bugetul de stat, care sînt alocate anual conform Legii Bugetului.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?