COVID-19 în MOLDOVA

Agricultorii protestatari au blocat traseul Hîncești-Lăpușna

Agricultorii protestatari au blocat traseul Hîncești-Lăpușna

Fermierii protestatari, care astăzi și-au scos în stradă tehnica agricolă în semna de nemulțumire cu acțiunile autorităților pentru a salva sectorul de seceta din acest an, au blocat traseul Hîncești-Lăpușna. Acțiunea a venit după ce ministrul Agriculturii, Ion Perju, le-a dat de înțeles că susținerea financiară adoptată de Guvern nu se va majora la 3000 de lei per hectar, așa cum solicită fermierii.

Fermierii parcat cîteva tractoare în mijlocul străzii astfel încît circulația să fie blocată, scrie tv8.

Șoferii, care se deplasau pe acest traseu au fost nevoiți să facă cale întoarsă. La fața locului sînt oamenii legii, care supraveghează protestul.


Amintim că fermierii din 14 raioane au ieșit astăzi la protest pentru a cere guvernării soluții urgente pentru a face față situației grave în agricultură, provocate de seceta din acest an. Oamenii spun că cei 1000 de lei pe care i-a alocat Guvernul în susținerea agriculturii sînt insuficienți.

Venit să se întîlnească cu protestatarii, ministrul Agriculturii, Ion Perju, nu le-a oferit prea multe speranțe fermierilor, spunîndu-le că nu este posibilă majorarea pînă la 3000 de lei per hectar a susținerii finaciare, iar declararea stării de urgență în agricultură nu ar oferi soluții pentru sector.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load